Samsung Galaxy Tab 10.1 får releasedatumet 16:e Juni

Den kommande uppföljaren för den populära surfplattan Galaxy Tab; Samsung Galaxy Tab 10.1 har nu fått ett officiellt releasedatum. Den 16:e Juni kommer den nya surfplattan börja släppas världen runt, vilket blir lite mer än en vecka senare från 8:e Juni som det tidigare har sagts. Samsung:s nya platta har en 10.1 tum stor touchscreen (där av namnet) med en upplösning på 1280 x 800 pixlar, en Tegra 1 GHz processor och det nya operativsystemet Android 3.1 Honeycomb. Plattans batteri på 7 000 mAh ska göra att den går att köra i upp till nio timmar per laddning. Förutom den tilltalande hårdvaran inuti surfplattan har Galaxy Tab 10.1 en väldigt tunn design och har påstås tillsammans med syster-plattan Galaxy Tab 8.9 vara världens hittills två tunnaste surfplattor.

10.1:an har redan dykt upp i några nätbutiker som Komplett och Webbshoppen och verkar kosta runt 6 100 kr för 16 GB-modellen.  Komplett listar dock att 16 GB-modellen kommer att komma in hos dem preliminiärt den 28:e Juli så vi får hoppas att det inte stämmer. Nu blir det intressant att se om det kommer några mer detaljerade nyheter om Galaxy Tab 8.9 med sin 8.9 tum stora touchscreen som lär släppas samtidigt som den större 10.1:an nu i Juni. Källa: Slashgear

Bästa priser för Samsung Galaxy Tab 10.1:
16 GB, 3G + Wi-Fi 16 GB, Wi-Fi
Netonnet 5 299 kr 4 490 kr
CDON 5 490 kr
Ellos 5 569 kr 4 569 kr
Ellos 5 844 kr 4 744 kr
Detta inlägg är publicerat i Android, Honeycomb, kommande surfplattor, Samsung och taggat , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.
 • Reklam

4 Kommentarer

 1. Mattan
  Publicerad juni 11, 2011 kl 3:16 e m | Permalänk

  Hej! Jag är väldigt tacksam för den information ni kommer med om 10.1:an, men jag har inte hört någonting om när den kommer till Sverige. Ni skriver att den ska släppas den 16 världen över, men i så fall, när kommer den hit till Sverige? Det är i så fall 5 dagar till innan man kan köpa den?
  Tacksam för en förklaring.
  MVH

  • Mattan
   Publicerad juni 11, 2011 kl 3:19 e m | Permalänk

   Jag vill bara säga en annan sak. Jag var i kontakt med den pressansvarige på Samsung Sverige och han vidarebefodra till den personen som kunde detta bättre än honom och den personen jag pratade med där sa: ”Vi räknar med att Samsung Galaxy Tab 10.1 kommer att lanseras någon gång under tredje kvartalet” och 2 dagar efter kommer ni och säger att den kommer den 16. Antingen så talar ni sanning eller så har jag pratat med fel person på Samsung Sverige.
   Tacksam för snabbt svar.

   • Publicerad juni 11, 2011 kl 8:28 e m | Permalänk

    Hej Mattan! Jag har fick informationen från den amerikanska teknikbloggen Slashgear och där var det mer ett generellt datum som hade släppts. Antagligen kommer surfplattan släppas lite olika datum världen över på grund av logistiska skäl med mera. Jag skulle definitivt lyssna på Samsung Sverige då de har bäst koll på när de tror att Galaxy Tab 10.1 kommer att släppas just här. Jag ska försöka börja kontakta de Svenska pressansvariga eller andra lämpliga i framtiden för att få mer exakta datum för just Sverige.

    • Mattan
     Publicerad juni 13, 2011 kl 1:40 e m | Permalänk

     Hej! Jag har tagit kontakt med Samsung USA och de kan inte bekräfta ett specifikt lanseringsdatum för när den kommer till Sverige, men de sa att jag ska hålla mig uppdaterad på deras Facebook sida – Samsung Mobile. Där kommer nyheter med jämna mellanrum. Men dessvärre så är de lite efter med nyheter eftersom fler och fler kommer med nyheter i stort sett varje dag. Samsung Mobile ligger ca 3 dagar efter de som kommer med nyheter via Google.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 • Reklam